Čím platit na cestách

před rokem Veronika Kováčiková

Jsem ten typ člověka, co nemá rád velký množství karet v peněžence a má jich několik a teď už i z několika států. Dlouho jsem hledala ideální platební kartu a dejme tomu, že jsem ji našla, ale samozřejmě nejde úplně fungovat jen s jedním účtem.

Do budoucna ráda zpracuji i článek o tom, kde je dobré mít jaký spořící účet, běžný účet, nebo kreditní kartu. Teď se ale vrhneme na kartu, která je prostě nejlepší na cestování!

Je to karta od Britské banky: REVOLUT!

Samozřejmě si na internetu můžete přečíst, popřípadě se podívat na videa, co vše Revolutka zvládá. Ať se už jedná o investice, akcie, nákup zlata nebo stříbra, či kryptoměny. Už si skrz účet můžete rezervovat i pohyby (hotely) s 3% slevou (cashback). Dále také pojištění nákupů, nebo prodloužená lhůta na vrácení zboží. My si tady povíme, jak karta usnadňuje život co se cestování týče.

Já osobně kartu používám něco okolo 6let. Karta mi pomohla při běžném fungování po přestěhování se do Kanady - od levných výběrů s dobrým kurzem, plateb a hlavně převodu peněz z běžných účtů - jak z ČR, tak poté i z Kanady. Revolut má většinou i skvělý kurz s nízkým poplatkem za převod (dobití) peněz z Kanadského účtu na český, a to i přesto, že Kanada už není na listu fungování Revolut účtů. Například, když žijete v zemích, kde se platí Eurem, nebo třeba USD, poplatky, dobití Revolutky a převodu měny na účet do ČR z místa dočasného bydliště je prakticky zadarmo. (Z 200 zemí +) Taky máte bankovní spojení mezi sebou, kamarády nebo rodinou žijící v zahraničí, protože posílání peněz mezi kontakty je taky zdarma a peníze se převádí okamžitě. Na kartě si můžete automaticky zablokovat platby k různým předplatným, které máta nastavené a už je nechcete více využívat - např. Spotify, Netflix atd.. Dále máte levnější vstupy do letištních salonků, můžete využít výjezdové cestovní pojištění u některých plánů (pojištění má i výhodné vysoké krytí).

Aplikace umí také vytvořit virtuální platební karty a má spoustu dalších vychytávek.

Kartu jsem samozřejmě využívala aktivně na cestách v USA, Střední i Jižní Americe a samozřejmě i v Asii, kde platíte jako místní - reálnými měnovými kurzy!

Jdeme na to:

Revolut nabízí v základu 4 plány:

1. Základní

Tenhle plán je zdarma, když si kartu objednáte skrz můj link zde. Doporučuji si obědnat kartu zdarma, kterou si odzkoušíte, a když vám bude vyhovovat, můžete si kdykoliv plán upgradovat - navýšit.

Cena: Zdarma

2. Plus

Tento plán má už vyšší limity pro výběry peněz v zahraničí zdarma a pohyb s větším množstvím peněz.

Výběry v zahraničí do 200 Eur zdarma, dále pak 2% poplatek.

Cena: 90 CZK/měsíc.

3. Premium

Tady už máme zahrnuté i cestovní pojištění! Pobyty se slevou až 5% (cashback).

20% sleva na poplatcích za mezinárodní převody.

Výběry v zahraničí do 400 Eur zdarma, dále pak 2% poplatek.

Cena: 175 CZK/měsíc.

4.Metal

1% cashback!

Zahrnuté cestovní pojištění + pobyty se slevou až 10% (cashback).

Výběry v zahraničí do 800 Eur zdarma, dále pak 2% poplatek.

40% sleva na poplatcích za mezinárodní převody.

Cena: 300 CZK/měsíc.


Objednej si svojí Revolutku zdarma tady:

https://revolut.com/referral/veroniiz6


Nastudujte si určitě na britských stránkách Revolut.com další výhody. Zmínila jsem pouze ty pro mě důležité - ty co se nejvíce týkají cestování.