Volný čas ve Vancouveru

před rokem Veronika Kováčiková

Každý z nás měl nebo má nějakou představu o životě v Kanadě, popřípadě kanadském Vancouveru.

Taky je už velká spousta zpracovaných článků a informací na různých blozích či internetových stránkách. Přijde mi ale, že nikdo ještě nezpracoval takovou tu část té "zábavy" a volno-časových aktivit, na kterých se dá ušetřit spousta peněz. Plus samozřejmě nějaké ty life hack aplikace pro usnadnění dopravy po Vanu, různých slevových kódu atp..

Takže bych asi začala aplikacemi, které jsem poznala taky až po několika měsících kanadského života.


První kterou bych zmínila je Groupon:

Groupon je něco jako náš Slevomat - takže místo, kde najdete ve slevě všechno od

  • beauty věcí pro ženy i pány (kadeřnice, kosmetičky, nehty, řasy a dalších několik procedur)
  • jídlo, pití a celkově slevy do restaurací a barů
  • permanentky do fitek, slevy na yoga classes
  • výletů, sightseeing tours, sledování velryb
  • slevy na hotely převážně v USA
  • nějaký to oblečení ve výprodejích
  • dárky pro nejbližší - výroba na přání
  • vstupenky do muzeí, galerií, na zápasy, koncerty a stand up comedies (na to mám teda ještě lepší appku - bude zmíněna níž)

A to všechno za mnohem lepší peníze, než na běžných portálech. Věřte mi, že se tohle hodí, když ve Vancouveru od podzimu do jara téměř pořád prší.

(Aplikace funguje i v USA, kde jsem několikrát využila třeba i na autoservis).



Druhou aplikaci kterou zmíním je Gametime:

Gametime je takový ticket portál. Zní to dost jako appka na slevy na sportovní akce, ale opak je pravdou. Když jsem (samozřejmě pozdě) zjistila, že tahle appka existuje život nabral úplně jiný obrátky!

Takže prakticky veškerý koncerty, zápasy, stand up komedie, atp najdete tady.

  • hokej, fotbal, tenis, baseball
  • koncerty, divadla, představení
  • kino, stand up komedie

Nejde jen o to, že je to všechno na jedné hromádce, ale o to, že si tam sledujete ceny - slevy. Čím blíž k datu a času kdy se určitá akce koná, jde cena razantně dolu, takže se dá koupit vstupenka i za 1/5 původní ceny třeba 1-2h před zahájením. Využila jsem a je to TOP! Využívala bych celou dobu, ale bohužel jsem ji našla až po několika měsících, kdy jsem mohla ušetřit na vstupenkách, popřípadě jít na víc zajímavých akcí.



Další důležitostí jsou Knihovny:

Ano, prostě knihovny. Jelikož většina z nás ve Vanu pracuje manuálně, je občas fajn vrazit sluchátka do hlavy, ale z podcastů už jsem si nemohla pořádně vybrat a byly na mě audia prostě krátký.

Takže když si skočíte do prakticky jakýkoliv knihovny v okolí vašeho bydliště (občas chtějí ověření adresy kam spadáte), tak si zdarma můžete založit kartičku do knihovny, kde máte samozřejmě knížky, ale taky na webu, kde se zaregistrujete strašně moc audio knih! Takže v rámci tréninku angličtiny a vzdělávání se, popřípadě zábavy je to dost fajn. Nehledě na to, že si v knihovně zadarmo můžete scanovat dokumenty a za levné tisknout cokoliv potřebujete.

Já mám třeba kartu ve Vancouver Public Library v Downtownu a skrz ně jsem měla a mám všechny tyhle výhody. Nehledě na to, že knihovna má patia a rooftop, kde se dá super posedět a třeba pracovat na notebooku. Aplikace pro knihovnu v DT je VPL mobile a appka na Audio knihy se jmenuje Libby - do té se přihlásíte hnedka po registraci v knihovně. Vše tak funguje přes klasický internetový prohlížeč v počítači.


No a aplikaci AllTrails známe asi všichni (ale kdyby náhodou ne):

Aplikace nefunguje pouze v Kanadě! A jak již název říká, je to vše o Trailech - Hajcích o kolo místa kde se nacházíte, popřípadě kam se chystáte. Jsou tam hodnocení, vzdálenosti, převýšení a hlavně aktuální informace o sněhu, medvědech a celkově kvalitě trasy (trati) kam se chystáte. Je toho už jen v okolí (dojezdu) Vancouveru strašně moc, takže plány na výlety jsou jasný.



A poslední aplikace co se hodí do této sekce je Poparide:

Poparide je aplikace skvělá pro lidi co nemají nebo neplánují kupovat auto. Je to něco jako Byla Byla car v Evropě. Například mezi Whistlerem a Vancouverem jezdí spousta lidí. Já Poparide využila i na výletě v Rockies, potom co jsem přiletěla do Calgary a potřebovala se dostat do Canmore - popřípadě do jakéhokoliv města v okolí Rockies a samozřejmě po celé Kanadě. Je to bezpečné a jsou vidět i hodnocení řidičů.


Aplikace pro usnadnění života ve Vancouveru mají svůj vlastní článek, tak se pohrabejte v sekci Blog - Kanada.