Ubytování na jakékoliv cesty

před rokem Veronika Kováčiková

Jak sehnat to správné ubytování jak v zahraničí, tak po Čechách?

Chcete cestovat na vlastní pěst bez toho, aby jste si museli kupovat zájezd přes cestovní kancelář, nebo jiný portál? Zvolit si to co se vám líbí a vyhovuje vám? Ideální možnost budou níže zmíněné odkazy, které vám nabídnou několik různých tipů ubytování ať už v hotelovém pokoji, rodinném domě, u rodiny v soukromé místnosti, nebo hotelového typu ve sdílené místnosti. Zároveň si vyberete lokalitu, která se vám bude nejvíce hodit, ať už jedete navštívit rodinu po ČR, nebo si chcete udělat klidnou dovolenou mimo civilizaci v zahraničí, či párty ve velkoměstě.
Tady pro vás mám nějaký souhrn stránek/aplikací, co se týče ubytování:


Číslo jedna je pro mě určitě Airbnb!

Tato aplikace mi ušetřila spoustu peněz a zároveň mi splnila několik snů a představ o bydlení na úžasných místech. Chcete si pronajmout jen místnost v bytě, nebo celý byt, dům, chatu, jachtu či celý ostrov? Není problém. Zároveň vám aplikace nabídne a ukáže aktivity v okolí místa vašeho budoucího pobytu. Jelikož většinu těchto míst pronajímají soukromí vlastníci, máte prakticky jistotu, že se poznáte s místními a lidmi, kteří se snaží mít krásná hodnocení a kvalitní servis. Samozřejmě co se týče zážitků, není ani problém si pronajmout třeba celý statek, zámek či penzion na svatbu, oslavu narozenin atd. Prostě ubytování všeho druhu kdekoliv na planetě. :)

Další velké plus těchto stránek je, že můžete i vy nabídnout přespání a být hostitelem! Když budete například pryč, třeba na dovolené, váš byt nebo dům, který by byl normálně prázdný může vydělávat peníze! Popřípadě chata, nebo prostor, který aktuálně nikdo z rodiny nevyužívá. Není to skvělý? Pokud máte nějaký takový prostor, můžete se registrovat skrz tento speciální odkaz: Airbnb.

Tady je běžný vyhledavač ubytování: Airbnb.


Jako tip číslo dva bych uvedla aplikaci Hotel Tonight!

Luxusní ubytko na cestách za poloviční ceny a to hlavně v Evropě a v USA v opravdu kvalitních a krásných hotelech! Sháníte uytko na příští týden, nebo na zítra? Tady jsou ty nejnižší „last minute“ slevy. Kód na cca 500czk slevu je VKOVIKOV, který zadáte po otevření odkazu níže:

Odkaz: Hotel Tonight Slevový kód je: VKOVIKOV


Mezi další mojí nejpoužívanější klasiku patří Booking.com!

Taky používám klasický rezervační portál booking.com, kde vždycky najdu spoustu hotelů a hostelů po celém světě.

Odkaz: Booking.com


A moje asi nejoblíbenější aplikace na konec Couchsurfing!

A pro cestovatele, kteří cestují sami nebo v menším počtu lidí tady mám jeden tip na to, jak skvěle poznat místní kulturu, obyvatele, zvyky a dostat se do naprostého soukromí lidí v cizích zemích a "zadarmo"! Je to jako takový výměnný pobyt, kde je slušností nějaká výměna za to, že vám někdo nabídne postel, gauč, nebo prostě prostor k přespání. Já jsem třeba často hostitele zvala na jídlo, nebo jim pomohla s čímkoliv co se hodilo (domácí práce např.), popřípadě koupila děkovací kartičku a něco sladkého.

Nepoznala jsem lepší a úžasnější lidi na cestách než právě přes Couchsurfing. Za CS se platí minimální členský poplatek, který vám do života přinese nespočet zážitků a úžasných lidí! 
Měsíční členství pro ČR vyjde na cca 2,39 USD (55czk), roční potom na 14,29 USD (330czk).

Odkaz: Couchsurfing


Všechny tyhle stránky (aplikace) jsou strašně skvělý a jednoduchý, tak stahujte do telefonů a šetřete, úžívejte, poznávejte a bydlete!